„Gyakorlatias coaching eszköztárat szeretnék!” „Magabiztossá szeretnék válni az ülések vezetése kapcsán!” „Szeretném megérteni a coaching folyamat működését!” Egy coachképzés résztvevői általában ezekhez hasonló elvárásokat fogalmaznak meg a tanulmányaik elején. Az enyém valahogy így hangzott: „Nem akarok olyan lenni, mint egy orosztanárból átképzett angoltanár.” Avagy hogy jön képbe egy coachképzés a hitelesség kapcsán?

Pszichológus és közgazdász végzettséggel vitathatatlanul jó alapokkal rendelkeztem ahhoz, hogy gondolatébresztő, fejlesztő célú beszélgetéseket vezessek üzleti környezetben. A visszajelzések engem igazoltak, az általam HR Business Partnerként támogatott vezetők, később pedig a szervezetfejlesztési csapatom tagjai is szívesen dolgoztak velem. És soha nem merült fel a kérdés, hogy coach vagyok-e. HR-es voltam és vezető.

Aztán szervezetfejlesztési vezetőként felelős lettem egy nagyszabású szervezeti transzformációs projektért, aminek az egyik kulcseleme a coaching szemlélet elterjesztése volt a vállalaton belül. Vagyis a coaching nagykövete lettem egy közel 1 700 főt érintő szervezetfejlesztési programban, ahol az én szakmai hitelességem összeforrt a projekt sikerességével. „Nem lehetek olyan, mint amilyen egy orosztanárból átképzett angoltanár. Ha coachingról van szó, nem járhatok egyetlen leckével a szervezet előtt.” Innentől fogva igenis számított, hogy coach vagyok-e. Engem a hitelesség iránti igény vezetett a coachképzésbe, a következő év során pedig a nemzetközi akkreditáció folyamatába.

Neked mit adna egy coachképzésben való részvétel? A Legacy Coachképzéséről itt tudhatsz meg többet: Legacy Coachképzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Majoros Krisztina

Tréner, coach

Az elmúlt 25 évem kommunikációról, digital médiáról, sikeres márkákról, nagyszerű csapatokról, különleges emberi történetekről és a fejlődésről szólt. Számos piacvezető médiatermék létrehozásával, fejlesztésével és vezetésével foglalkoztam.

Szakmai pályafutásom a betárcsázós, analóg (h)őskorban kezdődött, amikor a digital világ még lehetetlen küldetésnek tűnt, de pont ez inspirált. Rengeteg kihívás, megpróbáltatás, bátorság. Lent-fent hullámvasút, de ebben az  útban találtam meg a valódi küldetésem: a fejlesztést és fejlődést. A nehézségek ellenére is létrehozni valami értékeset, működőt. Egyéni vagy akár csapat szinten.

Küldetésem a közös értékteremtés, a fejlődés és a valódi kapcsolódás. Szeretem a változást, ha az egy folyamat része, ha van kezdete és vége.

Értékeset létrehozni, megosztani, működtetni. Együtt. Ez a Legacy.

O'Neill Zsuzsanna

Tanár, coach, tréner.

Angoltanárként elsőkézből tapasztaltam a tanulás, a bizalom és támogatás életformáló hatását. A tantermen kívül is volt szerencsém részt venni olyan workshopokon és tréningeken, amelyek célja nemcsak a tudás átadása volt, hanem olyan támogató környezet kialakítása is, ami segít megoldást találni a szobán forgó nehézségekre.

Mindig is hajtott a vágy, hogy megoldást találjak nemcsak a saját magam, hanem szeretteim, tanítványaim, ismerőseim problémáira és segíteni tudjak nekik – ha kérik. Ezért keresem a legjobb módot a fejlődésre, a tudásra, amit kötelességemnek érzek továbbadni.

Körülbelül 15 évvel ezelőtt a boldogság tudománya ragadta meg érdeklődésemet, annak megismerése vezetett tovább a coaching és a tréning felé. Azóta elmerültem különböző coaching-módszerekben, és szereztem tapasztalatot a magánszemélyekkel és vállalkozásokkal való munkában egyaránt.