Amikor nem elég jónak lenni, annak is kell látszani

2016. október 24. - 17:09

„Gyakorlatias coaching eszköztárat szeretnék!” „Magabiztossá szeretnék válni az ülések vezetése kapcsán!” „Szeretném megérteni a coaching folyamat működését!” Egy coachképzés résztvevői általában ezekhez hasonló elvárásokat fogalmaznak meg a tanulmányaik elején. Az enyém valahogy így hangzott: „Nem akarok olyan lenni, mint egy orosztanárból átképzett angoltanár.” Avagy hogy jön képbe egy coachképzés a hitelesség kapcsán?

Pszichológus és közgazdász végzettséggel vitathatatlanul jó alapokkal rendelkeztem ahhoz, hogy gondolatébresztő, fejlesztő célú beszélgetéseket vezessek üzleti környezetben. A visszajelzések engem igazoltak, az általam HR Business Partnerként támogatott vezetők, később pedig a szervezetfejlesztési csapatom tagjai is szívesen dolgoztak velem. És soha nem merült fel a kérdés, hogy coach vagyok-e. HR-es voltam és vezető.

Aztán szervezetfejlesztési vezetőként felelős lettem egy nagyszabású szervezeti transzformációs projektért, aminek az egyik kulcseleme a coaching szemlélet elterjesztése volt a vállalaton belül. Vagyis a coaching nagykövete lettem egy közel 1 700 főt érintő szervezetfejlesztési programban, ahol az én szakmai hitelességem összeforrt a projekt sikerességével. „Nem lehetek olyan, mint amilyen egy orosztanárból átképzett angoltanár. Ha coachingról van szó, nem járhatok egyetlen leckével a szervezet előtt.” Innentől fogva igenis számított, hogy coach vagyok-e. Engem a hitelesség iránti igény vezetett a coachképzésbe, a következő év során pedig a nemzetközi akkreditáció folyamatába.

Neked mit adna egy coachképzésben való részvétel? A Legacy Coachképzéséről itt tudhatsz meg többet: Legacy Coachképzés.

A szerzőről

A blogbejegyzést Nyíri Gabriella írta, tanácsadó, szervezetfejlesztő, tréner, coach.

Gabi a szervezetek és egyének fejlesztéséhez kapcsolódó tapasztalata mellett 10 éves HR szakmai és vezetői háttérrel rendelkezik.

Bővebben Gabrielláról

Szóljon hozzá!

(A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail cím nem fog látszódni a hozzászólás elküldése után.)Hírlevél

Lájkoljon minket!

LinkedIN

Legacy Kft., Cégjegyzékszám: 01-09-995261, Adószám: 24199867-2-43, Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001088/2015