Nehéz a sírás és a nevetés között szavakat találni… Csodálatos a keményfedeles coach bizonyítványunk, mely egészen biztosan egy új korszak kezdete. Ugyanakkor nehéz elválni azoktól az emberektől, akikkel hosszú hónapokon keresztül élményről-élményre váltunk egy közös szakma képviselőjévé. Beiratkoztunk, bejártunk, készültünk, gyakoroltunk és megszereztük a képesítést – mondhatnánk, de ez nagyon sablonos lenne. Ahogy a vizsga két napján kiálltunk oda mind, az káprázatos volt. Tudva és képviselve az összes coach-kompetenciát, átgondolva az életünket, elindulva egy új úton, új távlatok felé. S hogy ezek a kompetenciák milyen értékes tudást és attitűdöt adtak nekünk mindennapi kapcsolatainkban, azt csak az értette pontosan, aki ott állt a vizsga-prezentáción. Mert ő már tudta a titkot: értékes, megértő, figyelő, tiszteletteli, empatikus emberként élni, dolgozni és viselkedni a legnagyobb csoda, amit megtanulhatunk és adhatunk a világnak. Itt a kurzuson az önismereti modul és a többi komoly gyakorlási lehetőség igazán lehetőséget teremtett arra, hogy beépítsünk, magunkévá tegyünk egy értékes kommunikációs formát.

Tizenhárom ember lépett be hat hónappal ezelőtt az iskola kapuján és tizenhárom egészen más ember távozott. Konkrétumok nélkül, többen közülünk országos méretű változást indítanak majd el a coaching-szemlélet bevezetésével bizonyos helyeken. De mindenképpen hatalmas újdonság mindenkinek. Sokan érkeztünk lehajtott fejjel, és sok magabiztos, hivatását, életét újra megtaláló tekintetet láthatott az, aki a tanfolyamvégi prezentációkat végighallgatta. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a coaching egy csoda, de abban is biztos vagyok, ehhez jelentősen hozzájárult az elméleti és gyakorlati oktatás minősége, a gyakorlati lehetőségek megteremtése és tanáraink tudása és személye. Köszönjük nektek, akik ma lehetünk!

R.F. Anikó

 

https://legacy.hu/nyiltkepzesek/legacy-coachkepzes

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

O'Neill Zsuzsanna

Tanár, coach, tréner.

Angoltanárként elsőkézből tapasztaltam a tanulás, a bizalom és támogatás életformáló hatását. A tantermen kívül is volt szerencsém részt venni olyan workshopokon és tréningeken, amelyek célja nemcsak a tudás átadása volt, hanem olyan támogató környezet kialakítása is, ami segít megoldást találni a szobán forgó nehézségekre.

Mindig is hajtott a vágy, hogy megoldást találjak nemcsak a saját magam, hanem szeretteim, tanítványaim, ismerőseim problémáira és segíteni tudjak nekik – ha kérik. Ezért keresem a legjobb módot a fejlődésre, a tudásra, amit kötelességemnek érzek továbbadni.

Körülbelül 15 évvel ezelőtt a boldogság tudománya ragadta meg érdeklődésemet, annak megismerése vezetett tovább a coaching és a tréning felé. Azóta elmerültem különböző coaching-módszerekben, és szereztem tapasztalatot a magánszemélyekkel és vállalkozásokkal való munkában egyaránt.