Könnyedén a műfaji határok átlépésében

 

Február elején kezdte meg a negyedik évfolyamát a Legacy TTF képzés*, melynek keretében csapatokkal, csoportokkal dolgozó szakemberek képzése, fejlesztése folyik.

 

Márton Mónika, a program életre hívója és a Legacy Kft. ügyvezető igazgatója azt mondja, hogy az eddigi három évfolyam résztvevői visszaigazolták azt a feltevését, hogy szükséges egy olyan integratív megközelítésű, gyakorlatorientált képzés, ahol mindazok a szakemberek, akik rendszeresen csapatokkal dolgoznak, bővíthetik és naprakészen tarthatják szakmai tudásukat.

Márton Mónika szerint az eddigi tapasztalatuk azt mutatja, hogy a képzésen résztvevők túlnyomó többségében olyan gyakorló szakemberek, akik az üzleti világban dolgoznak, ugyanakkor a non-profit, oktatási szektor területéről érkezők aránya összességében 20%. A szakmai háttér tekintetében adódik érdekes különbség, a résztvevők egyrészt olyan coach-ok, akik eddig főként egyéni fejlesztéssel foglalkoztak és látókörbővítés céljából szeretnének a csoporttal való munkával is megismerkedni, de jelentős azok aránya is, akik dolgoznak ugyan csoportokkal, de szeretnék tudásukat frissen tartani és fejleszteni.

„Az ez idáig végzettek a program legerősebb pontjának elmélet és gyakorlat pontosan adagolt keverékét tartják”– utal a program egyik lényeges összetevőjére Mónika. Ez a komplexitás a műfajok sokféleségében is megjelenik. „Többféle szerepben is dolgozhatunk csoportokkal, lehetünk trénerek vagy csapatcoachok, akár facilitátorok is. A TTF – képzés abban segíti a résztvevőket, hogy e szerepek közötti átjárást megkönnyítse számukra, elmélyítse magabiztosságukat.

 

Vass Andi, a program szakmai oktatója ugyanakkor azt is kiemeli, hogy a TTF képzés sikeréhez nagymértékben hozzájárul, hogy a kognitív tudásátadás mindig saját élményre alapulva valósul meg és ez egybecseng a céllal, hogy „a magas szintű szakmaiság megőrzése mellett folyamatosan edzésben tartsuk a résztvevő szakember önreflexiós képességét. Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a program struktúrája is lekövesse mindezt.” Ha többet is meg szeretne tudni a képzésről:

https://legacy.hu/nyiltkepzesek/legacy-ttf-4-evfolyam-trener-teamcoach-facilitator-kepzes-2015

 

Sokszor felmerül, hogy milyen szempontok figyelembevételével válasszunk szakmai továbbképző programok közül. Íme, néhány hasznos tipp Márton Mónikától:

  1. Oktatók referenciája
  2. Személyes ajánlás
  3. Újszerű tematika
  4. Képzések óraszáma
  5. Elmélet, gyakorlat aránya
  6. Átfogó és integrált képzést biztosít-e?
  7. Fókuszban van a szakmai személyiségfejlesztés?
  8. Rímel a piac aktuális kihívásaira?

 

+1 ár és fizetési feltétek, fizetési könnyítések

 

*A TTF rövidítés a tréner, teamcoach és facilitátor szavakat rejti, melyek a képzés fő témaköreire utalnak.

 

 Budapest, 2015. február 08.                                      

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük