Ez a küldetésünk, ebben hiszünk, ez a szenvedélyünk.

2016. január 31. - 23:13

Elindult a Legacy Coachképzés.

Óriási hivatástudattal vágtunk bele a munkába kollégáimmal.

  • Hivatástudattal úgy, mint tanárok.

Ma volt egy baráti beszélgetésem egy kedves kollégával, baráttal. Meséltem neki, hogy a Coachképzésen és a Tréner-Teamcoach-Facilitátor képzésen is mindent megosztunk a hallgatóinkkal. Tudást adunk át, készséget attitűdöt fejlesztünk, megmutatjuk a programjainkat, betekinthetnek az anyagainkba,  szóval tényleg mindent.

Kicsit csodálkozva nézett rám: De hát ők a leendő vagy akár a jelenlegi  versenytársak?!

Igen, mi pedig tanítunk.

A tanár pedig mindent megoszt, amit tud. Nem mérlegel, hogy üzletileg ezt megéri megtanítani, de ezen túl már veszélyes, hiszen a tanár dolga hogy mindent adjon át. Ha valakinek ez nehéz, vagy kockázatos az számomra elgondolkodtató. Elgondolkodtató a bőség szemlélet tekintetében, a hivatása tekintetében, a bizalommal és az önbizalommal kapcsolatban egyaránt.

  • Hivatástudattal úgy, mint coachok

A képzésen hullámzó érzésekről adnak számot a tanuló coachaink az önreflexiós leveleikben. Egyik pillanatban könnyűnek tűnik, hiszen csak beszélgetünk, aztán meg jön az elbizonytalanodás, hogy most mit kérdezzek, és hogyan figyeljek egyszerre mindenre, és mi az, hogy a felszínen mi zajlik és mi van alatta, és most kognitív szinten, érzésekkel, intuícióval, és mi van ha az intuícióim nem jók, és ha az ügyfél nem megy lejjebb a kognitív szintnél, és mindenki coacholható, és mi az, hogy mintázat felismerés, és belső adat és sorolhatnám a sok sok kételyt, aminek olyan nagyon örülünk, mert ezen keresztül vezet az út a tanuláshoz.  A szakma iránti alázat számomra azt jelenti, hogy mindig keresem a választ arra, hogyan lehetne jobban, és közben stabil maradok, mert okéban vagyok azzal hogy most itt tartok, de mindig lehetek jobb, és a jobbá válás öröm, és szenvedély.

A mi coachaink kemény munka árán szerzik meg a képesítésüket, sok munkájuk lesz benne mire eljutnak a vizsgára, rengeteg akvárium gyakorlat, hangfelvétel elemzés, mély önismeret, valós coaching folyamat vezetés, haladási napló, mentoring folyamat, megerősítő pozitív és kritikai visszajelzés,  de a végén a megdolgozott eredmény jóleső érzését kapják cserébe, és ettől értékes lesz. Hatással szeretnénk lenni a szakmára, hogy a “Legacys coachok” szakmai minőséget képviseljenek a piacon, és ehhez minden lehetőséget biztosítunk számukra.

Ez a küldetésünk, ebben hiszünk ez a szenvedélyünk.

 

 

A szerzőről

A blogbejegyzést Márton Mónika írta, a Legacy ügyvezetője.

Mónika több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a szervezetfejlesztés és coaching területén.

Bővebben Mónikáról

Szóljon hozzá!

(A mezők kitöltése kötelező. Az e-mail cím nem fog látszódni a hozzászólás elküldése után.)Hírlevél

Lájkoljon minket!

LinkedIN

Legacy Kft., Cégjegyzékszám: 01-09-995261, Adószám: 24199867-2-43, Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001088/2015