Ismét egy bejegyzés Anikótól, aki a Legacy Coachképzésről ír, alkalomról, alkalomra.

Ne szépítsük, tartottam némiképp az önismerettől. Ahogyan talán többen közülünk. Aki részt vett már hasonló kurzuson azért, aki pedig hallott róla, azért. Bennem leginkább az a kép élt, hogy mélyen magamba tekintek, aztán majd legyen elég egy élet feldolgozni…

De nem így történt. A feladatok felépítése vagy a csoport fogékonysága volt-e a kulcs – nem tudom. Mindenesetre két nap önismereti képzés után szárnyaltam hazafelé. Úgy láttam, mindenkit mélyen megérintettek Andi nagyon komoly „játékai”, néhányunkban pedig gyökeres pozitív változást és elhivatottságot eredményezett.

Nem csak azt éreztük, hogy boldog-boldogtalan coacholni szeretnénk, ha akarja, ha nem, de én személy szerint a családom és a barátaim irányában is sokat változtam. Többet vagyok csöndben, és jobban tudok figyelni másokra. És őszintén érdekelnek, nem csak az én történetemet szeretném a többieké közé beszorítani…

Nagyon jó látni, hogy a foglalkozásokon soha semmi nem kényszer, de valahogy mindig olyan választja ki az egyes feladatokat, akinek az abban való fejlődésre igazán nagy szüksége van.

Legyen ez pszichodráma vagy akvárium coaching, a bátor jelentkezők mindig őszintén megnyíltak, és sokat tanultak a feladatból.

Az önismeret talán egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor hosszasan kellett egymás szemébe nézni, majd elköszönni egymástól. Nem volt, aki meg ne ölelte volna a másikat.

Őszinte megnyilvánulások, megható pillanatok, egymás szeretete és hatalmas lelkesedés a coaching iránt – ez jellemzi kis csoportunkat így röviddel azután, hogy elhatároztuk: elindulunk a coach-csá válás rögös útjain

R.Füzesséry Anikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Majoros Krisztina

Tréner, coach

Az elmúlt 25 évem kommunikációról, digital médiáról, sikeres márkákról, nagyszerű csapatokról, különleges emberi történetekről és a fejlődésről szólt. Számos piacvezető médiatermék létrehozásával, fejlesztésével és vezetésével foglalkoztam.

Szakmai pályafutásom a betárcsázós, analóg (h)őskorban kezdődött, amikor a digital világ még lehetetlen küldetésnek tűnt, de pont ez inspirált. Rengeteg kihívás, megpróbáltatás, bátorság. Lent-fent hullámvasút, de ebben az  útban találtam meg a valódi küldetésem: a fejlesztést és fejlődést. A nehézségek ellenére is létrehozni valami értékeset, működőt. Egyéni vagy akár csapat szinten.

Küldetésem a közös értékteremtés, a fejlődés és a valódi kapcsolódás. Szeretem a változást, ha az egy folyamat része, ha van kezdete és vége.

Értékeset létrehozni, megosztani, működtetni. Együtt. Ez a Legacy.

O'Neill Zsuzsanna

Tanár, coach, tréner.

Angoltanárként elsőkézből tapasztaltam a tanulás, a bizalom és támogatás életformáló hatását. A tantermen kívül is volt szerencsém részt venni olyan workshopokon és tréningeken, amelyek célja nemcsak a tudás átadása volt, hanem olyan támogató környezet kialakítása is, ami segít megoldást találni a szobán forgó nehézségekre.

Mindig is hajtott a vágy, hogy megoldást találjak nemcsak a saját magam, hanem szeretteim, tanítványaim, ismerőseim problémáira és segíteni tudjak nekik – ha kérik. Ezért keresem a legjobb módot a fejlődésre, a tudásra, amit kötelességemnek érzek továbbadni.

Körülbelül 15 évvel ezelőtt a boldogság tudománya ragadta meg érdeklődésemet, annak megismerése vezetett tovább a coaching és a tréning felé. Azóta elmerültem különböző coaching-módszerekben, és szereztem tapasztalatot a magánszemélyekkel és vállalkozásokkal való munkában egyaránt.