Az első blogbejegyzésben áttekintettük, hogy miért téves a silóbontásban pusztán a felsővezetésre és a HR-re várnod,  a második bejegyzésben további téged és részlegedet segítő érveket soroltunk fel; eddigi érveink összefoglalva:silos+

Az előző blogban felvázolt nyitás sok formát ölthet az emberi kapcsolatok tudatos javításától a társterületi részlegek munkájának, az ahhoz szükséges szakmai ismeretek megismeréséig.

Miért lehet hasznos számodra, ha a saját munkád és feladataid mellett igyekszel más területek munkáját mélységében is megismerni?

A modern, gyorsan változó világban mindinkább igaz: „egy szakma, nem szakma”. Legyen szó egy nagy szervezetben belüli továbblépési lehetőségről, vagy a vállalaton, de akár a szektoron kívüli továbblépésről, komoly tényező – mind a magad, mind a kiválasztási folyamat számára -, hogy hányféle szakterületről bírsz ismeretekkel, gyakorlattal.

Hogy mennyire reális a napi feszített tempó mellett az, hogy más részlegek munkájában elmélyedj?

Az tény, hogy részedről ez extra befektetést kíván, de elsősorban rajtad múlik és maga a szervezet is sok lehetőséget kínál:

 

Más szakterületek megismerésének van még egy „radikálisabb” módja is: rotálj, mozogj oldal irányban!

Középvezetőként azzal szembesülsz, hogy a szervezeti piramis alakjából fakadóan jóval gyakrabban ürülnek meg vezetői székek a te hierarchikus szinteden, mint magasabb szinteken. Távon állnak tőled ezek a pozíciók?  Lehet. De az is lehet, hogy szívesen látnának ott, a szervezetet ismerő, az adott részleg szakmai munkájába gyorsan beletanuló vezetőként.

Miért várnál 7-10 évet az előbbre jutásra, ami ritka, mint a fehér holló? Kezdj oldalirányú mozgásba ugyanazon a hierarchikus szinten:

Jogos kérdés: ha fenn is áll a váltási szándékod: mennyire reálisan kerülsz szóba, mint egy más szakterület/részleg vezetője?

 

Látjuk tehát, hogy  – extra befektetéseket feltételezve – a silóbontásba való bekapcsolódás, vagy akár  abban való úttörő szerep már középtávon nagyon sokat hozhat a konyhádra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük