Készségek a Jövőbiztosság szolgálatába

Amikor készségfejlesztésben gondolkodunk, akkor ügyfeleinkkel közösen kitűzött célban, attitűd változásban, tartós viselkedésváltozásban, szisztematikus gyakorlásban, módszertanilag pedig folyamatban gondolkodunk. A fejlesztő folyamat elemeit (workshop, tréning, csoportos és egyéni coaching) csak azután választjuk ki, miután már pontosan értjük a célt és a jelenlegi helyzetet. Munkánk során fontos, hogy mi is és a programban résztvevők is pontosan értsék mi az a szervezeti helyzet, ami aktuálissá tette a készségfejlesztést, és az új készségeikkel hogyan járulnak hozzá a szervezeti változásokhoz, a szervezeti és a személyes jövőbiztosságukhoz.

Hogyan dolgozunk?

  • Megbízhatóan feltárjuk a valós igényeket, az érintettek kihívásait, céljait, elvárásait. Nem vállalunk tüneti kezelést, a valódi tanulásban hiszünk.
  • Gondosak vagyunk az előkészítésben, felkészülten dolgozunk.
  • Tudatosítjuk a felelősséget. Fejlesztő programjaink fontos eleme, hogy alkalmat teremtsünk az érintetettek elköteleződésének, bevonódásának, valamint annak, hogy tudatosítsák saját felelősségüket a sikeres folyamatban.
  • A cél vezérel, nem a módszertan. Mivel szakértelmünk lehetővé teszi, módszereinket a cél szolgálatába állítjuk, rugalmasan és tudatosan használjuk azokat. Nem hiszünk egyetlen módszer „mindent tudásában”. Mindannyian gyakorlott workshop facilitátorok, trénerek, és coachok vagyunk, akik a szervezetfejlesztés szemüvegén keresztül néznek a beavatkozásokra.
  • Mintát adunk, normát képzünk. Meggyőződésünk, hogy fejlesztő szakemberként indirekt úton is közvetítünk, ezért minden esetben olyan szakember dolgozik egy-egy csoporttal, aki abban a témában személyesen is nagyon hiteles.
  • Nem csak a kontakt jelenlétre fókuszálunk, hanem kreatívan használjuk azokat a lehetőségeket, amelyek támogatják az egyén, a csoport fejlődését, a közös térben való tanuláson túl annak érdekében, hogy az implementáció megtörténjen és látható jelei legyenek a változásnak.
  • Figyeljük a beavatkozásaink hatását, és ha szükséges korrigálunk. Folyamatos kapcsolatot tartunk a megrendelővel és a legfontosabb érintettekkel. Ők azok, akik belülről érzékelik a változást, az eredményt és mi is megosztjuk azt, amit mi látunk. Ha úgy ítéljük meg, bátran és transzparensen kommunikáljuk a változtatás szükségességét.
  • Értékeljük a folyamatot és kialakítjuk a fenntarthatóság rendszerét. Partnereinkkel közösen dolgozunk azon, hogy tudatosítjuk az eredményeket, a jó gyakorlatokat, az eseteleges hibákat, és akció tervet készítünk a fenntarthatóság érdekében. Minden tanulási szintre „ránézünk” az egyéntől, egészen a szervezeti szintig.