Szervezetfejlesztés

Komplex, az egész szervezetet átfogó folyamatokban hiszünk. Szervezetfejlesztéskor a célunk, hogy partnereinket támogatva segítsük őket stratégiai céljaik megvalósításában. Munkánk fókuszában a szervezetek, rendszerek, folyamatok emberi oldala áll, hiszen ők lesznek a működtetői minden változásnak, az ő elkötelezettségük, hitük, látásmódjuk, tudásuk, készségeik lesznek a fenntartható fejlődés zálogai.

Támogatjuk partnereinket a szervezeti kultúrájuk megújításában, megerősítésében mind a diagnosztikai, helyzetfeltáró fázisban, mind a koncepciók kialakításában, kivitelezésben, lezárásban és az utánkövetésben egyaránt. Közös folyamatunk során abban segítjük őket, hogy elsajátítsák az önmegismerés, önfejlesztés és önújraszervezés képességét, valamint kiépítsék ezek támogatására szolgáló mechanizmusaikat, hogy mindezekre alapozva folyamatosan megújuló fejlődést érjenek el, így válva igazi Tanuló Szervezetekké.

Szívesen dolgozunk együtt olyan vállalatokkal, akik életében bekövetkező változások (növekedés, összeolvadás, felvásárlás), strukturális átalakításokat kívánnak meg, ahol elengedhetetlen a tudatos, stratégiailag jól felépített pozitív kommunikáció.

Partnereinkkel való közös munka során arra törekszünk, hogy feltárjuk és kiaknázzuk a már meglévő erősségeiket, erőforrásaikat, ugyanakkor bátran visszajelezzük a felismert diszkfunkciókat, valamint készek vagyunk támogatni ügyfeleinket azok korrekciójában.

Szervezetfejlesztési folyamatainkban helye van vezetői workshopoknak, team-fejlesztésnek, team coachingnak, készségfejlesztő tréningeknek, egyének coaching típusú támogatásának.

Létszámot tekintve személyes támogatástól a vezetői csapatok támogatásán keresztül, akár 100 fő fölötti szervezet számára kialakított fejlesztő programokkal segítjük ügyfelünket céljának megvalósításában.

Hogyan dolgozunk?

 • Gondosan előkészítjük a fejlesztést.
  Precízen feltárjuk a valós igényeket, rászánjuk az időt az előkészítésre, mert kulcsfontosságú a sikeres fejlesztés szempontjából. (Személyes interjúk, shadowing, DC, 360 fokos felmérés, tesztek.)
 • Meggyőződünk a megértésről.
  Diagnózisunkat, meglátásainkat és fejlesztési koncepciónkat visszajelezzük a megrendelőnek, és bemutatjuk fejlesztési javaslatunk fókuszát, folyamatát, várható eredményeit.
 • Fontosnak tarjuk az elköteleződés megszerzését.
  Fejlesztő programjaink fontos eleme az „Elköteleződés workshop”, ahol  jelen van minden érintett: résztvevők, vezetőik, megrendelő és a programban dolgozó  szakemberek.
  A workshop eredményeként az érintettek elköteleződnek a program mellett, transzparensen megtörténik a többoldalú szerződéskötés, mindenki láthatóvá teszi az elvárásait, és  elfogadják saját felelősségüket a siker érdekében.
 • Gondot fordítunk a vezetői szponzoráció kiépítésére.
  Minden hosszú távú változás letéteményese a vezető. Kiemelkedő szerepe van az implementációban, a fenntartható fejlődésben, a kultúra formálásában, ő lesz aki támogat, felhatalmaz és mintaként szolgál.
 • A tapasztalati tanulásban hiszünk.
  A tanulás legjobb terepe, ha saját megoldandó feladataikon keresztül fejlődnek, tanulnak és érnek el viselkedésváltozást, szervezeti, team és egyén szinten. Élünk az itt és most adta lehetőségekkel.
 • Figyeljük az elért hatást.
  Folyamatosan figyeljük, hogy a beavatkozások milyen változást eredményeztek, és rendszeresen egyeztetünk partnereinkkel az esetleges módosítási javaslatainkról.
 • Módszereinket, eszközrendszerünket a cél szolgálatába állítjuk.
  Rugalmasan és tudatosan használjuk a különböző módszertanok elemeit. Mindig a cél áll a fókuszban, és ehhez választunk módszert, eszközt, fejlesztési formát.
 • Őszintén és tisztelettel bánunk partnereinkkel.
  Ezt tanítjuk,  mi is így teszünk, és ezt kérjük partnereinktől, mert ezt tekintjük a közös munka alapjának.
 • Erősségekre, pozitívumokra koncentrálunk.
  Tudjuk, hogy az egyén, a team és a szervezetek is rengeteg jó gyakorlattal, sikerrel, erőforrással rendelkeznek. Úgy gondoljuk, hogy fontos ezek tudatosítása, a fel nem ismert erőforrások aktiválása, ugyanakkor azt is megnézzük, vannak-e olyan sémák, játszmák, berögződések, melyek feloldása még több energiát szabadítana fel.
 • Fontosnak tartjuk a lezárást és az utánkövetést, implementálást.
  A záró momentumok megkoronázzák a fejlesztési folyamatot, hiszen az elemzések, az eredmények összegzése, a további fókuszpontok  megfogalmazása egy magas szintű önreflexiót kíván, erősíti a felelősségvállalást és a tudatosságot. Szervezetben, csapatban, egyénben egyaránt.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Amennyiben kérdése van, vagy szeretne velünk együtt dolgozni, töltse ki az űrlapot és írjon nekünk!Hírlevél

Lájkoljon minket!

LinkedIN

Legacy Kft., Cégjegyzékszám: 01-09-995261, Adószám: 24199867-2-43, Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-001088/2015