Karácsony előtt pár nappal, majd most a két ünnep között sok barátommal, kollégámmal, ismerősömmel találkoztam, hogy beszélgessünk, megköszönjük egymásnak a jól végzett közös munkát, a kitartó barátságot, a bizalmat. Volt, akikkel étteremben vacsoráztunk, voltak, akik hozzánk jöttek, másokkal az adventi vásárban forralt boroztunk, vagy az irodában koccintottunk és 2013-ról beszélgettünk.

Elképesztő micsoda év volt ez mindannyiunknak: nagy váltások, nagy elengedések, újrakezdések, évek óta húzódó dolgok lezárása, tanulás, sikerek, kevésbé sikeres időszakok, vagy sok-sok várakozás után felcsillanó remény.

Tegnap egy régi ismerőssel találkoztam, aki egy nagyvállalat HR menedzsere. Mesélt az ő 2013-as évéről, és azt hiszem, ami egy vezetőnek rossz értelemben összejöhet, az neki idén összejött.
– „Hát…jó nagy pácban vagy, mit mondjak!”- engedtem meg magamnak a magánemberi megnyilvánulást.
– „Maxwell azt mondja, hogy vagy nyersz, vagy tanulsz. Én tanultam az idén.”

Engem arra inspirált a vele való beszélgetés, hogy el is határoztam, ennek szellemében gondolom végig az óévet. Mi az, amit nyertem 2013-ban, és mi az, amit tanultam? Megnéztem minden szerepemet, és nagyon hosszú lett a lista. Jó ránézni mi minden sikerült, és büszkeséggel tölt el az, amit tanultam a nehézségekből.

Mit nyertél az idén, és mit tanultál meg?